De ervaring beleven

Federal Truck

De federale overheid lanceert een nieuw initiatief om de burgers, maar ook de kinderen uit het lager en secundair onderwijs te informeren en te sensibiliseren rond diverse thema’s. Een volledig ingerichte vrachtwagen, de Federal Truck, doorkruist België om de burger te ontmoeten.

Hij bestaat uit een moderne en gezellige ruimte met zitbanken, een interactief en ludiek spel om al spelend te leren, tablets met feitelijke informatie, maar ook een “babbelbox” waar de jongeren zich vrij kunnen uiten en hun reacties en mening kwijt kunnen. Mensen met een donororgaan zullen er getuigen en in dialoog treden met de burger.

Inschrijvingen

Wenst u de federale vrachtwagen in uw school te laten langskomen voor één of meerdere klassen, neem dan gerust contact op met de federale overheidsdienst Volksgezondheid. U moet zich wel minstens één maand op voorhand inschrijven. Wanneer alle sessies van de vrachtwagen bezet zijn, wordt een wachtlijst opgesteld voor het geval nieuwe data beschikbaar zijn.

U kunt ook steeds een beroep doen op de specialisten van de FOD Volksgezondheid. Ze komen graag bij u langs om er een ontmoeting met de leerlingen te organiseren en ze bewust te maken van de orgaandonatie.

Contactpersoon

FOD Volksgezondheid
Isabelle Sénépart
isabelle.senepart@sante.belgique.be
0470/62.65.79